RETUL
Show Menu

Retul Müve Fit Bike

De Retul Fit Bike is de meest geavanceerde fitbike die gebruikt kan worden bij het bepalen van welke fiets het beste bij u past. Dat kan gaan om een racefiets, een triathlonfiets of een mountainbike. Het enige exemplaar in Nederland staat bij ons in Hilversum.

De Retul Fit Bike heeft als bijzondere eigenschappen dat men tijdens het fietsen nooit van houding hoeft te veranderen terwijl de bikefitter ‘sleutelt’ aan uw positie. Dus terwijl u aan het fietsen bent kan het zadel hoger en lager worden gezet, maar ook naar voren of naar achteren. Met andere woorden de zitbuishoek kan worden aangepast om te bekijken bij welke positie er meer comfort en kracht kan worden geleverd. Maar ook kan het stuur hoger en lager worden verplaatst en daarnaast ook naar voren of naar achteren. En u hoeft geen enkele keer te stoppen met fietsen. U fietst, de aanpassingen worden gedaan en u kunt direct voelen of de veranderingen positief of negatief van invloed zijn. Zelfs de cranklengte kan worden aangepast op deze fitbike (hoewel dat de enige aanpassing die iets langer duurt dan slechts enkele seconden).

Koppel dit aan de fysieke metingen die met de Retul 3D camera worden gelezen en de SpinScan Analyse en er ontstaat een buitengewoon nauwkeurig beeld van welke positie het beste bij u past en welke fietsen daarbij horen. Maar daarmee bent u er nog niet. U weet nu wel welke positie comfortabel is en welke Stack en Reach waarden er bij uw positie horen, maar een fiets bestaat niet uit slechts een frame. Zadel, stuur, stuurpen, etc. zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de ‘pasvorm’ van een fiets. Zeker bij een triathlonfiets zijn er veel verschillende sturen mogelijk die  vaak ook verschillende eigenschappen hebben. Je hebt hoge sturen en lage sturen, verschillende soorten extensions, verschillende mogelijkheden om te verstellen of juist minder. Al deze factoren maken een fiets als frame goed kan passen, maar dat in combinatie met bijv. het standaard geleverde stuur het weer minder fraai past en dat een ander stuur veel beter tot zijn recht komt voor uw positie. Om die reden heeft Tri-Run een ruim assortiment aan verschillende sturen, stuurpennen en extensions die op de fitbike geplaatst kunnen worden teneinde tot de optimale keuze te komen. Verder beschikken wij over een groot aantal verschillende test zadels die in enkele seconden snel na elkaar verwisseld kunnen worden zodat je goed de verschillen achter elkaar kunt voelen en proberen. Normaal duurt het wisselen van een zadel enkele minuten, maar met onze special tool gaat dat veel sneller. Via het YT filmpje is dat goed te zien.

 

 

Wij hebben o.a. de volgende zadels in ons bezit:

Fizik: Kurve Snake, Kurve Chameleon, Kurve Bull, Arione, Arione Tri2, Vitesse

ISM: Road, Podium, Proloque

Specialized: Toupe en Romin

Bontrager: RXL Hilo, RXL Hilo Speed DialAdjustable

Profile Design: TriStryke

Verder zadels van Selle Italia, Cannondale, Felt en SMP.

Bij Tri-Run doen wij als triathlon- & racespecialist geen MTB metingen. Daarvoor kunt u het beste terecht bij een MTB specialist.