RETUL
Show Menu

Racefiets

Elke fiets heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Zowel in materiaal, maar veel belangrijker, als in geometrie en daardoor ook in houding. U zit nu eenmaal anders op een racefiets dan bijv. op een tijdritfiets of mountainbike. Maar ook tussen racefietsen onderling zit veel verschil in modellen en maten. Ter voorbeeld geven we de verschillen aan tussen 2 ‘dezelfde’ maten fietsen van 2 verschillende merken. In dit voorbeeld gebruiken we de Specialized Roubaix in maat 56 en een Trek Madone 6 in maat 56. Ogenschijnlijk dus 2 x een maat 56. Wanneer we deze fietsen eens beter gaan bekijken en we de maat 56 vergeten en de fietsen gaan bekijken in ‘echte’ maten en pasvorm volgens de Stack en Reach maten dan blijken dit 2 compleet verschillende fietsen te zijn.

De Roubaix heeft in maat 56:                                   De Madone 6

  • Stack: 58,9 cm                                                     54,9 cm
  • Reach: 38,7 cm                                                    39,5 cm

Beide zijn maat 56 en toch staat het stuur op de Madone 4 cm lager en bijna 1 cm verder van het zadel wanneer we dezelfde lengte stuurpen, zadelhoogte en spacers gebruiken. En 4 cm is geen fijn verschil om te overbruggen mocht na aanschaf blijken dat deze fiets een veel te diepe zit, met de bijbehorende klachten, voor u heeft.

Daarom wordt bij een Retul meting gekeken naar alle hoeken in het lichaam die specifiek van toepassing zijn bij een juiste positie op de racefiets. Maar ook wordt rekening gehouden met uw klachten, uw niveau en uw conditie. Haal het optimale uit uw fiets en lichaam.

Get Retuled op je eigen fiets

of op de Retul Fit Bike